+40 722 316 650 Contactati-ne
Trimiteti-ne un Email office@calviecon.org

Marturii

Acasa / Marturii
 

Radu Tudor

Tuzla, Jud Constanta
fiul pacientului Stefanescu Nicolae Alecsandru

In calitate de fiu al unui pacient bolnav de boala Parkinson ce beneficiaza de acest tratament modern, as vrea sa va transmit un mesaj.

Tatal meu, Stefanescu Nicolae Alecsandru, in virsta de 65 de ani, este beneficiarul unui astfel de tratament modern, initiat la Clinica de Neurologie a Spitalului Universitar Bucuresti, sub indrumarea Prof. Dr. Ovidiu Bajenaru, seful clinicii.

Tatal meu este bolnav de Parkinson de 20 de ani, iar tratamentul medicamentos incepea sa nu mai dea rezultate. Aparitia acestui nou tip de tratament ne-a dat o speranta noua. Nu este totul perfect,dar imbunatatirile sunt vizibile, desi e vorba de o boala grea si deja foarte veche.

Am acceptat acest tip de tratament la recomandarea profesorului Dr. Bajenaru. Trebuie sa precizez ca o consistenta componenta de acceptare a noului tratament a avut-o prezenta permanenta si competenta a dlui Petre Mitrea.

Exista multe intrebari din partea tatalui meu, uneori sincope in starea lui de sanatate sau mici probleme tehnice. Toate am reusit sa le depasim rapid gratie contactului direct cu dl Petre Mitrea. Faptul ca domnia sa a fost de-a lungul timpului de citeva ori la Tuzla (Constanta) sa stea de vorba cu tata, sa-l indrume, sa-l ajute - asta conteaza enorm. Un bolnav de Parkinson are nevoie de sprijin permanent, iar cunostintele dlui Mitrea - atit medicale cit si tehnice - sunt fundamentale pentru lamurirea tatalui meu in legatura cu acest tratament eficient.

Acest mesaj il transmit la rugamintea tatalui meu, ca un semn de recunostinta pentru efortul facut de dl Mitrea, de care periodic are nevoie pentru discutii intre patru ochi. Sper ca si pe viitor sa putem beneficia de prezenta nemijlocita a dlui Mitrea,cerinta pe care am subliniat-o si Prof. Dr. Ovidiu Bajenaru intr-un mesaj similar.

Va multumesc pentru sprijin.

 

Marilena Rotaru

sotia pacientului Gheorghe Rotaru


Sunt Marilena Rotaru, sotia pacientului Gheorghe Rotaru, in varsta de 69 de ani, beneficiarul acestui tratament eficient initiat la Clinica de Neurologie a Spitalului Universitar Bucuresti, sub indrumarea Dr. Bogdan Popescu si Dr. Amalia Ene.

Sotul meu este bolnav de Parkinson de 15 ani. In ultimii ani tratamentul medicamentos nu-si mai facea efectul si avea mari suferinte, mai ales motorii (aproape o totala incapacitate de a se mai misca.) Am aflat de acest tip de tratament de la domnul Dr. Bogdan Popescu care ne-a pus in legatura cu domnul Petre Mitrea.
 

In luna martie a acestui an i s-a facut sotului meu interventia la Clinica de Neurologie a Spitalului Universitar Bucuresti. Efectul a fost vizibil din primele clipe. Sotul meu s-a pus pe picioare, a reusit sa se deplaseze singur, ceea ce a avut ca efect si o ameliorare a depresiei si a problemelor psihice pe care suferintele Parkinsonului le provoaca. Aceasta metoda imbunatateste mult starea pacientului, dar nu vindeca Parkinsonul in totalitate, ramanand destule alte dificultati de indurat.
 

Pacientul are nevoie permanenta de indrumarea unui om de specialitate devotat acestei misiuni. Pentru noi, pentru sotul meu, mai ales, acest om este domnul Petre Mitrea, care s-a dovedit in cele cinci luni de la efectuarea interventiei, mai mult decat un specialist, mai mult decat o competenta tehnica si medicala, un om apropiat sufleteste, capabil sa-si sacrifice putina liniste personala, pentru a strabate sute de kilometri si a fi alaturi de cei carora le alina suferintele. Putem spune ca adevaratul medicament nu este doar acest tratament modern, ci aceasta insotita de profesionalismul, intreaga devotiune si dragoste ale domnului Petre Mitrea. Vizitele la domiciliu si asistenta medicala ale domnului Petre Mitrea sunt strict necesare pentru echilibrul fizic si mental al sotului meu. Aceasta prezenta in viata sotului meu este extrem de benefica si cred ca ea ar trebui pastrata si incurajata pentru toti ceilalti pacienti care beneficiaza de acest tratament modern.
 

Cu speranta ca veti intelege si pastra in practica cele transmise in mesajul meu, va multumesc si va urez mult spor in ameliorarea tuturor durerilor.

 

Mariana Anghel

fiica pacientei Marioara Firtat


Dati-mi voie sa ma prezint in calitate de fiica unei paciente care sufera de boala Parkinson ce beneficiaza de acest tratament modern si va transmit urmatorul mesaj.
 

Mama mea, Firtat Marioara, in etate de 75 ani, este beneficiara unui astfel de tratament eficient din data de 03.05.2010, data la care a vut loc instituirea tratamentului in cadrul serviciului de neurologie al Spitalului Judetean Timisoara sub asistenta dnei Prof. Dr. Simu. Pe tot timpul perioadei de spitalizare ne-am bucurat de sprijinul permanent (atit medical cit mai ales uman) al Dr. Mitrea Petre.
 

Am avut in prealabil lungi discutii purtate cu Dr. Mitrea, ceea ce mi se pare normal la inceput, dat fiind faptul ca ne confruntam cu ceva complet nou. Am reusit sa depasim aceasta faza de necunoscut datorita rabdarii si profesionalismului Dr. Mitrea. Parintii mei fiind mai in virsta au avut nevoie probabil de un timp mult mai indelungat de a intelege si a se acomoda noii situatii. Dar fiecare intrebare a lor primea un raspuns de la celalalt capat al firului de telefon din partea Dr-lui Mitrea.
 

Am avut parte si de probleme tehnice cu acest tratament modern, dar din nou,desi incidentul s-a petrecut la sfarsit de saptamana, Dr. Mitrea a fost alaturi de ei si i-a ajutat.
 

Dat fiind faptul ca eu traiesc de 20 de ani in Austria, si sint singura la parinti, pentru mine conteaza foarte mult sa stiu ca exista acolo un ajutor de specialitate nemijlocit, in persoana aceluiasi Dr. Mitrea.

Nu stiu daca stiti dar aici in Austria exista un forum al bolnavilor de Parkinson unde membrii familiei tin legatura unii cu altii si se ajuta cu tot felul de sfaturi utile, dar prezenta medicului la domiciliu este regulata si nemijlocita.
 

Aceste rinduri le scriu la rugamintea mamei mele in semn de mare recunostiinta si admiratie fata de Dr. Mitrea, fata de felul lui de a fi si de a sti sa-ti fie alaturi cind ai nevoie.

 

Ignat Crina Maria

Sibiu
fiica pacientei Bujac Maria


Ma numesc Ignat Crina Maria, va scriu in calitate de fiica a d-nei Bujac Maria-Sibiu (53 ani), bolnava de boala Parkinson, care beneficiaza de acest tratament modern si eficient, initiat la Clinica de Neurologie din Cluj sub indrumarea d-nei Prof. Dr. Lacramioara Dumbrava Perju. Debutul bolii Parkinson a avut loc la varsta de 42 ani, in urma pierderii fratelui meu care a decedat in accident de masina la varsta de 21 ani. Au urmat o serie de analize si tratamente efectuate atat in tara cat si in strainatate, dar fara prea multe rezutate. Boala avansa vazand cu ochii, tratamentele care le urma nu mai aveau efect, ajungand pana la blocaj atat la membrele inferioare cat si la cele superioare. Nu mai putea sa mearga singura pe strada, acasa trebuie sa fie tot timpul insotita, deoarece mergea la toaleta si nu mai putea sa se intoarca inapoi. In ultimul stadiu, inainte de plecarea la Cluj pentru efectuarea analizelor si inceperea instituirii tratamentului modern, era ajutata de tatal meu si de mine pentru a se ridica din pat sau pentru a se intoarce de pe o parte pe alta. In luna iulie 2009, a fost internata la Spitalul de Neurologie din Cluj, unde a fost primita foarte bine, dl Dr. Petre Mitrea a fost prezent la spital inca din prima zi de internare. Din acea clipa dl Petre Mitrea a fost tot timpul alaturi de ea, a urmat-o la Spitalul Universitar CFR-sectia Gastro-Enterologie, unde a fost primita de d-na Dr. Alina Tantau, dansa impreuna cu dl Petre Mitrea facandu-i interventia necesara pentru instalarea tratamentului.
 

Existau si mai exista intrebari din partea mamei mele, atat de ordin tehnic, cat si de starea de sanatate, care s-a schimbat considerabil, toate reusim sa le depasim cu ajutorul contactului direct cu Dr. Petre Mitrea care la orice ora din zi sau din noapte ne raspunde la telefon, mama avand incredere totala in dansul.
 

Bolnavii de Parkinson au nevoie de multa liniste, intelegere si sprijin din partea celor din jur, iar faptul ca Dr. Petre Mitrea se deplaseaza la domiciliu de cate ori este nevoie, experienta si cunostintele dansului sunt vitale pentru mama mea. Acum gratie dansului si d-nei Prof. Dr. Lacramioara Dumbrava Perju, mama mea poate sa mearga pe strada singura, poate sa faca aproape toate lucrurile la fel ca inainte de instalarea bolii Parkinson. Pentru noi este un miracol acest tratament modern si eficient, si pe aceasta cale vrem din nou sa le multumim foarte mult d-nei Prof. Dr. Lacramioara Dumbrava Perju si Dr. Petre Mitrea pentru tot ajutorul pe care ni-l ofera. In viitor am dori sa beneficiem ca si pana acum de toate aceste beneficii care ne-au fost oferite Dr. Petre Mitrea, deoarece mama chiar are nevoie de prezenta dansului la domiciliu, iar prezenta dansului o linisteste si o ajuta sa cunoasca in amanunt acest nou mod de administrare, de la functionare pana la toaleta zilnica.

Cu multumiri si admiratie,
Fam Bujac & Ignat

 

Maria Petrica

pacienta


Ma numesc Maria Petrica si de 11 ani sunt bolnava de Parkinson. Locuiesc cu sotul meu, dar sunt ajutata de fata si de nepoata mea care trec zilnic pe la mine sa vada daca totul merge bine. Din 2000 am inceput diferite tratamente pentru boala de care sufar si am incercat sa ma descurc singura, dar din pacatate tratamentele cu pastile nu au avut efectul dorit.
 

La sugestia si sub indrumarea dnei Conf. Dr. Aurora Constantinescu si a dlui Prof. Dr. Cristian Dinu Popescu din Clinica de Neurologie a Spitalului de Recuperare din Iasi am inceput acest tratament modern si eficient. La inceput am avut retineri deoarece nu este un tratament cu administrare clasica. Atunci Dr. Mitrea Petre a jucat un rol important in intelegerea mea a modului de administrare al medicamentului si a beneficiilor pe care le aduce acest tratament modern.
 

Am acceptat si azi, la aproape 4 luni de la instituirea tramanetului, pot spune ca atat viata mea cat si cea a celor din jurul meu s-au schimbat in bine. Acum pot sa ma misc in voie fara sa am nevoie permanenta de asistenta. Vizitele copiilor mei si ale rudelor sunt doar de verificare daca totul merge bine si daca nu am nevoie de ceva mai special. Viata mea se desfasoara aproape ca inainte de a inbolnavi.
 

Vreau sa multumesc Clinicii de Neurologie din Spitalul de Recuperare Iasi, dlui Dr. Dinu Popescu si dnei Dr. Aurora Constantinescu si, de asemenea, dlui Dr. Petre Mitrea pentru sprijinul constant pe care mi-l acorda.

Succes!